pnb

Drones της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνουν» τη Μύκονο για «κορόνα-πάρτι»

«Απόβαση» στο νησί των ανέμων έχουν κάνει κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Τροχαίας από την Αθήνα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την «κεντρική» εικόνα για τα περιστατικά που απασχολούν τις Αρχές στη Μύκονο εκπόνησε εδώ και αρκετές εβδομάδες σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, της αποτροπής των «κορώνα-πάρτι», των διαρρήξεων αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες οργανωμένες ομάδες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί για να κερδίσουν πολλές χιλιάδες ευρώ με εγκληματικές πράξεις.

«Πρόκειται για τη συνήθη καλοκαιρινή μετακόμιση κυκλωμάτων στη Μύκονο. Εκτός όμως από τα ναρκωτικά, παρατηρείται έντονο πρόβλημα με τα τροχαία, ενώ ο εντοπισμός των πάρτι είναι προτεραιότητα καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται και τεχνικά μέσα για την αποτροπή τους, όπως και πληροφοριακό δίκτυο με συγκεκριμένη στόχευση», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Παράλληλα, «επαγγελματίες» διοργανωτές πάρτι αγνοούν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και επιμένουν να οργανώνουν γλέντια σε χλιδάτες βίλες. Αυτός είναι ο λόγος που στο νησί των ανέμων βρίσκονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι προσπαθούν παράλληλα να συνδέσουν τη διακίνηση ναρκωτικών με τα «κορώνα-πάρτι». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε αρκετά από αυτά τα γλέντια γίνεται εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών, συνήθως κοκαΐνης που πωλείται «χρυσάφι». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές πληροφόρησης προσθέτουν ότι στο νησί ενδεχομένως να έχουν φτάσει ποσότητες ναρκωτικών που έχουν μείνει αδιάθετες –λόγω της κατάστασης με την πανδημία και του κλεισίματος των καταστημάτων στις 24.00- με αποτέλεσμα κάποιοι να επιδιώκουν διακαώς τη διοργάνωση πάρτι για να τις «σπρώξουν». Οι διακινητές που μπορεί να δρούσαν σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά, όπου πουλούσαν την πραμάτεια τους σε πελάτες, δε μπορούν εκ των πραγμάτων να συνεχίσουν να «δουλεύουν» με τον ίδιο τρόπο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν επιστρατευτεί και drones της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας για την ανίχνευση σημείων συνωστισμού σε βίλες.

Ένα drone χρησιμοποιήθηκε και χθες (Τετάρτη) τα ξημερώματα για να δώσει εικόνα στους αστυνομικούς για γλέντι περίπου 400 ατόμων σε βίλα της Μυκόνου που βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Οι αστυνομικοί είχαν, πριν πραγματοποιήσουν την επέμβαση για τη διάλυση του πάρτι, την πληροφορία ότι ζευγάρι τουριστών, ένας άνδρας από την Ισπανία και η σύντροφός του από τη Βενεζουέλα, βρίσκονται στη συγκεκριμένη βίλα. Οι Αρχές είχαν τα στοιχεία τους, διότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα φεύγοντας παράνομα από το ξενοδοχείο όπου έπρεπε υποχρεωτικά να βρίσκονται για δύο εβδομάδες. Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι έξω από τη βίλα και όταν είδαν το ζευγάρι να βγαίνει, το σταμάτησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr