pnb
post-18

Phantom 4 Pro V2.0 Vs. Mavic 2 Pro: Ποιο drone πρέπει να αγοράσετε;

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής, μηχανικής και καινοτομίας σε πολύ αποδοτικά αεροσκάφη υπήρξε συνεχής στόχος της DJI. Με προϊόντα όπως το Phantom 4 Pro V2.0 και το Mavic 2 Pro, οι δυνατότητες της αεροφωτογραφίας έχουν επαναπροσδιοριστεί για τους δημιουργούς περιεχομένου. Και τα δύο αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με απίστευτα χαρακτηριστικά και ανθεκτικό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας στους πιλότους ότι οι απαιτήσεις τους για τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση θα τηρούνται πάντοτε.

Ακόμα, παραμένει μια ερώτηση. Από τα δύο drones ποιο είναι το καλύτερο για τις ανάγκες σας; Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τα κυριότερα σημεία και των δύο drones και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε σωστή απόφαση αγοράς. Ας αρχίσουμε!

Χαρακτηριστικά

Phantom 4 Pro V2.0 Mavic 2 Pro
Σχεδιασμός Εικονικός σχεδιασμός της σειράς Phantom Αναδιπλούμενος, φορητός
Βάρος 1375 γραμ. 907 γραμ.
Διαστάσεις 251×398.78×172.72 χιλ. 214×91×84 χιλ. (διπλωμένο)
Σταθεροποίηση 3-αξόνων αντίζυγο 3-αξόνων αντίζυγο
Βίντεο 4K/60fps σε 100 Mbps 4K/30fps σε 100 Mbps
Κάμερα 1″ CMOS, 20 MP, Μηχανικό κλείστρο 1″ CMOS, 20 MP
Μέγιστη μετάδοση 8 χλμ. 8 χλμ.
Μέγιστος χρόνος πτήσης 30 λεπτά 31 λεπτά
Ανίχνευση εμποδίων 5 κατευθύνσεις Πανκατευθυντική (6 κατευθύνσεις)

Phantom 4 Pro V2.0

Σχεδιασμός

Εικονικός σχεδιασμός της σειράς Phantom

Όπως όλα τα Phantom drones, το Phantom 4 Pro V2.0 είναι γερό και διαθέτει το εικονικό σχεδιασμό σειράς Phantom.

Απόδοση κάμερας

4K/60fps σε 100 Mbps

Το Phantom 4 Pro V2.0 είναι ένα επαγγελματικό αεροσκάφος που διαθέτει μηχανικό κλείστρο. Αυτό όχι μόνο μειώνει το ενοχλητικό φαινόμενο “ρολού”, αλλά επιτρέπει επίσης στους πιλότους να “παγώσουν” γρήγορα κινούμενα αντικείμενα στο πλαίσιο, βοηθώντας παράλληλα με τη λήψη υψηλής ταχύτητας δράσης με εκπληκτική σαφήνεια.

Οι φίλοι των κρυστάλλινων εικόνων θα εντυπωσιαστούν περισσότερο από το Phantom 4 Pro V2.0. Οι πιλότοι μπορούν να κινηματογραφούν με το Cinema 4k/60fps και να απολαμβάνουν περισσότερη δημιουργική ελευθερία με ρυθμιζόμενο διάφραγμα f/2.8-f/11. Με έναν αισθητήρα CMOS 1 ιντσών, εικόνες 20MP, λειτουργία λήψης Burst 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο και πολλά άλλα, η δημιουργία επαγγελματικού βίντεο δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.

Απόδοση πτήσης

Χρόνος πτήσης 30 λεπτών

Με μέγιστη πτήση έως 30 λεπτά, μέγιστη απόσταση μετάδοσης 8 χιλιομέτρων χάρη στο OcuSync 2.0 και μέγιστη ταχύτητα πτήσης 72 χιλιομέτρων/ώρα, κερδίζετε μια εξαιρετική απόδοση. Είτε φωτογραφίζετε ένα γρήγορα κινούμενο αντικείμενο, είτε πετάτε ψηλά πάνω από μια γραφική οροσειρά, το Phantom 4 Pro V2.0 σας προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πτήσης από τη DJI.

Άλλα χαρακτηριστικά

1. Έξυπνα χαρακτηριστικά: Οι δημιουργικές λήψεις είναι απλά σε ένα κλίκ απόστασης χάρη στις έξυπνες λειτουργίες. Με τρεις επιλογές ActiveTrack, οι χρήστες μπορούν να κινηματογραφήσουν θέματα ταινιών σε λειτουργία Profile, Spotlight ή Circle. Μια βελτιωμένη λειτουργία TapFly επιτρέπει στους πιλότους να πετάξουν το Phantom τους αντίστροφα, που είναι ιδανικό για τα δυναμικά εναέρια selfie τους.

Ενδιαφέρεστε να ελέγξετε δημιουργικά τις διαδρομές πτήσης σας; Τώρα μπορείτε να το κάνετε με το Draw mode. Απλά σχεδιάστε μια διαδρομή στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου και το Phantom 4 Pro V2.0 θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, διατηρώντας το ύψος του κλειδωμένο.

2. Τηλεχειριστήριο: Με την προαιρετική LCD 1080p 5,5″ οθόνη ενσωματωμένη στο τηλεχειριστήριο, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τους τρόπους πτήσης που αναφέρονται παραπάνω, μπορεί να πραγματοποιηθεί ζωντανή ροή ή ακόμα και να λειτουργεί υπό άμεσο ηλιακό φως με κρυστάλλινη ποιότητα. Η εφαρμογή DJI GO 4 ενσωματώνεται στο τηλεχειριστήριο, αποτρέποντας την ανάγκη για κινητή συσκευή κατά τη λειτουργία.

3. Αισθητήρες εμποδίων: Οι πιλότοι μπορούν τώρα να πετούν με άνεση, χάρη στους προηγμένους αισθητήρες εμποδίων. Με δύο πίσω οπτικούς αισθητήρες, αισθητήρες προς τα εμπρός και προς τα κάτω και αισθητήρες υπέρυθρων στις πλευρές του, το Phantom 4 Pro V2.0 παρέχει αξιόπιστη ανίχνευση εμποδίων σε πέντε κατευθύνσεις. Αν το σήμα μετάδοσης χαθεί, το drone διαθέτει τη λειτουργία Return to Home, που θα το επαναφέρει στην αρχική θέση απογείωσης.

Mavic 2 Pro

Σχεδιασμός

Φορητός σχεδιασμός

Το Mavic 2 Pro διαθέτει αναδιπλούμενο σχεδιασμό, καθιστώντας το απίστευτα φορητό και βολικό για να ταξιδέψετε στην επόμενη περιπέτειά σας. Το drone μπορεί να χωρέσει σε μια σακούλα και να το βγάλετε γρήγορα και εύκολα.

Απόδοση κάμερας

4K/30fps σε 100 Mbps

Διαθέτοντας ένα προφίλ χρωμάτων 10-bit Dlog-M, το Mavic 2 Pro δίνει στους χρήστες εξαιρετικό έλεγχο σε δυναμικές περιοχές. Αυτή η προστιθέμενη ευελιξία είναι ιδανική για την ταξινόμηση χρωμάτων σε μεταγενέστερη παραγωγή, επιτρέποντας στους χρήστες να καταγράφουν σκηνικά με συναρπαστική ποιότητα. Μαζί με το 4K 10-bit HDR βίντεο, με το ρυθμιζόμενο άνοιγμα f/2.8-f/11 και τον αισθητήρα CMOS 1-ιντσών 20MP και θα έχετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εικονική αεροφωτογραφία.

Απόδοση πτήσης

Χρόνος πτήσης 31 λεπτών

Με το μέγιστο χρόνο πτήσης 31 λεπτών, το Mavic 2 Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους από εσάς επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα γυρίσματά τους. Χάρη στη τεχνολογία μετάδοσης OcuSync 2.0, το Mavic 2 Pro έχει μια ξεκάθαρη σύνδεση μέχρι και 8 χιλιόμετρα. Προσθέστε σε αυτό και μια μέγιστη ταχύτητα πτήσης 72 χλμ/ώρα και θα έχετε πολλές επιλογές για το τέλειο πλάνο σας.

Άλλα χαρακτηριστικά

1. Έξυπνα χαρακτηριστικά: Το Mavic 2 Pro διαθέτει επίσης μια θαυμάσια ποικιλία έξυπνων χαρακτηριστικών που θα βοηθούσαν κάθε πιλότο να απελευθερώσει την εσωτερική του δημιουργικότητα. Η λειτουργία Hyperlapse όχι μόνο σας επιτρέπει να καταγράφετε απίστευτες λήψεις με τέσσερις διαφορετικές επιλογές λήψης, αλλά επίσης σταθεροποιεί αυτόματα τα κλιπ κατά την μεταγενέστερη επεξεργασία. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τα βίντεο που πάντα έχετε αναζητήσει και να τα μοιραστείτε εύκολα στα κοινωνικά μέσα.

Με τέσσερις λειτουργίες λήψης για πανοραμικές φωτογραφίες και μια σειρά QuickShots, όπως το POI 2.0 και το Waypoint 2.0, διατίθενται διάφορες λειτουργίες λήψης τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους χρήστες.

2. ActiveTrack 2.0: Το ActiveTrack 2.0 έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που σας επιτρέπει να ανεβάσετε την εμπειρία παρακολούθησης με νέα χαρακτηριστικά όπως ακριβή αναγνώριση, πρόβλεψη τροχιάς, παρακολούθηση υψηλής ταχύτητας και ανίχνευση εμποδίων. Το Mavic 2 Pro ήταν το πρώτο drone της DJI, που ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρες παντός κατευθύνσεως σε όλες τις πλευρές του αεροσκάφους. Αυτό εξασφαλίζει στους χρήστες την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια και άνεση, όταν πετάνε σε διάφορα περιβάλλοντα.

Συνιστώμενοι χρήστες

Τα Phantom 4 Pro V2.0 και Mavic 2 Pro είναι εξοπλισμένα με έναν αισθητήρα CMOS 1″ και πολλά απίστευτα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν εξαιρετικές επιλογές για εφαρμογή αεροφωτογραφιών.

Το Mavic 2 Pro προσφέρει έναν εξαιρετικό και καλά ισορροπημένο συνδυασμό φορητότητας, απόδοσης πτήσης και ισχύος. Εάν η φορητότητα του drone, η ανεύθυνη εμποδίων και το 4Κ 10-bit HDR βίντεο αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά για εσάς, το Mavic 2 Pro θα είναι η εξαιρετική επιλογή.

Για τους χρήστες που θέλουν ένα drone με μηχανικό κλείστρο για τη λήψη αντικειμένων ταχείας κίνησης, βίντεο 4K/60fps και επαγγελματικές επιλογές λήψης, το Phantom 4 Pro V2.0 είναι η ιδανική επιλογή. Τελικά, εάν αναζητάτε μια απολαυστική πτήση, που υποστηρίζεται από προηγμένα χαρακτηριστικά, δεν μπορείτε να πάτε στραβά και με το Phantom 4 Pro V2.0, και με το Mavic 2 Pro.

Πηγή: https://www.copters.gr/